Vrlo brzo će u Gradu Zadru biti potpisan ugovor s izvođačem radova za Centar za mlade. Po odluci o izboru Brodomerkura s ponudom od 25.665.531 bez PDV-a, a s PDV-om 32 milijuna kuna, nije se nitko žalio, izvjestio je krajem prošlog tjedna pročelnik za EU fondove Šime Erlić.

Splitski Brodomerkur u posao od 14 mjeseci mora uvesti stručni nadzor koji, međutim, još nije izabran. Polovicom prošlog mjeseca otvoreno je pet ponuda, ali odluka još nije donesena. Iako je procijenjena vrijednost 760 tisuća kuna bez PDV, ponude su znatno niže. Među ponuđačima je D&Z i Gin Company iz Zadra.

Hoće li otvaranjem gradilišta za uređenje Centra za mlade i aneksa Gradske knjižnice  građani Zadra ostati bez još jednog parkirnog prostora?

- Ovisi o organizaciji gradilišta samog izvođača radova, ali mi ćemo nastojati da ostane što više mjesta za parkiralište. Ono se u prvoj fazi radova ne bi uopće trebalo dirati, procjenjuje pročelnik Erlić. To je ujedno mjesto gdje je njegov Odjel za EU fondove inicirao i prvi put prije tri i pol godine organizirao KvartArt.