U sljedeće četiri godine gradska uprava planira uložiti 9,6 milijuna kuna u nabavu, ugradnju i održavanje gradske opreme.

Posao, za kojeg je u tijeku prethodno savjetovanje uoči objave natječaja, sastoji se od pregleda, nabave, ugradnje i održavanja gradske opreme i to klupa, košarica za otpatke, ogradica za zaštitu zelenih površina, ograda, autobusnih čekaonica, dječjih igrališta, zajedničkih reklamnih panoa, stalaka za bicikle, elemenata kojima se sprječava nepropisno parkiranje, uličnih ploča naziva ulica i ostale opreme javnih i prometnih površina. Brojke navedene u troškovniku, poput 400 zastava za prometnice, nisu konačne, već okvirne i služe kao orijentacija izvođačima koji ih moraju imati spremne. Elementi se, naime, nabavljaju ovisno o potrebi.

Ovaj put u troškovniku nema uspornika jer su oni nabavljeni kroz program održavanja nerazvrstanih cesta, ali zato ima elemenata za oštećena prepoznatljiva obilježja Zadra. Jedan od njih je Pozdrav Suncu, za kojeg se kroz aktualni ugovor s Marex Elektrostrojem do kraja godina planira nabaviti i zamijeniti 14 solarnih ploča. Ostalih 14 troslojnih kaljenih stakala, kako su specificirani u troškovniku, planira se nabaviti kroz novi ugovor s najpovoljnijim izvođačem. Kroz poziciju gradske opreme konačno će se obnoviti i dio mosta koji je u povojima još od srpanjskog nevremena. Ronioci su pronašli jedan od nestalih sedam rukohvata, a kako doznajemo od resornog pročelnika Robertina Dujele, on sada služi kao ogledni primjerak za izradu novih dijelova.

Prethodno savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima traje do 11. studenog nakon čega ide natječaj za četverogodišnji posao vrijedan 9,6 milijuna kuna.