Uoči sezone grijanja, voditelj Grupacije dimnjačara pri HGK Dejan Lončarić, održao  je u Županijskoj komori radionicu o dimnjačarskim koncesijama na kojoj su sudjelovali brojni predstavnici jedinica lokalne samouprave te upravitelji višestambenih zgrada.

Radionica je organizirana povodom stupanja na snagu Zakona o komunalnom gospodarstvu, pripreme izrade Zakona o dimnjačarstvu te izrade Pravilnika o načinu obavljanja dimnjačarskih poslova.

Obavljanje dimnjačarskih poslova pripada u komunalnu djelatnost, a ove poslove mogu obavljati obrti, zadruge i trgovačka društva u privatnom vlasništvu ili u vlasništvu jedinica lokalne samouprave. U Republici Hrvatskoj svaka je jedinica lokalne samouprave dužna donijeti odluku o obavljanju dimnjačarskih poslova kao dio obvezne komunalne djelatnosti, stoga se okupila stručna i zainteresirana javnost - dimnjačari, jedinice lokalne samouprave, upravitelji višestambenih zgrada.

Ciljevi su bili definirati prava i obveze svih sudionika procesa te savjetovati sudionike o samom procesu.

Organiziranost dimnjačarske službe u Hrvatskoj vrlo je slaba, a najveći problemi u djelatnosti jesu nedostatak kadrova te različita stajališta u tumačenju navedene Odluka.

Također, odluke koje su na snazi operativno su neizvedive sa stajališta struke, a to je posebice vidljivo na primjeru cjenika koje su objavile pojedine jedinice lokalne samouprave, a koji su ekonomski neopravdani, priopćeno je nakon radionice u zadarskoj komori.