Josip Ćelić podnio je ostavku na mjesto zamjenika ravnatelja policije nakon što je otkriveno da je u ožujku uhvaćen u prebrzoj vožnji kroz Briševo. Na stranici MUP-a objavljen je izvještaj o nadzoru kojeg je Stručni tim policijskih službenika proveo u Policijskoj upravi zadarskoj. Odgovornost za teške prekršaje u prometnoj policiji morao je preuzeti i sadašnji načelnik Luzarijo Kulaš, a otkriveno je kako je Postaja prometne policije Zadar za vrijeme mandata njegovog prethodnika Ivice Rumore bila uviđajna i prema bivšem šefu Darku Caru. On je, naime, bio načelnik PU zadarske, a do ove istrage i načelnik PU krapinsko-zagorske.

Izvješće o utvrđenom činjeničnom stanju:

U izvanredni nadzor uputio ih je glavni ravnatelj policije Nikola Milina zbog provjere informacija objavljenih u medijima o navodnom neprocesuiranju počinjenog prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozilom u naseljenom mjestu i pokušaju zataškavanja navedenog od strane zamjenika glavnog ravnatelja policije Josipa Ćelića.

Tijekom provedenog izvanrednog nadzora obavljeni su razgovori sa svim policijskim službenicima i rukovoditeljima koji su bili upoznati, odnosno koji su mogli ili trebali biti upoznati s predmetnim postupanjem te je izvršen uvid u postojeću pisanu i video dokumentaciju slučaja. Utvrđeno je sljedeće:

- policijski službenici su dana 12. ožujka ove godine, nakon utvrđenog prekršaja, na mjestu događaja zamjeniku glavnog ravnatelja policije izdali Zapisnik o utvrđenoj brzini kretanja vozila, a koji je on vlastoručno potpisao te su uredno evidentirali i pohranili snimku navedenog prekršaja. Međutim, potom nisu poduzeli daljnja postupanja radi sankcioniranja zamjenika glavnog ravnatelja, već su to učinili tek nakon što je informacija objavljena u medijima;

- nakon počinjenja prekršaja evidentirana je komunikacija između zamjenika glavnog ravnatelja policije i načelnika Policijske uprave zadarske. Nije potvrđen medijski navod da je zamjenik glavnog ravnatelja tražio od načelnika policijske uprave da se prekršaj koji je počinio ne procesuira, odnosno da se snimka utvrđenog prekršaja ukloni. S tim u svezi, utvrđeno je da se snimka prekršaja nalazi u službenim prostorijama nadležne policijske postaje pohranjena kao i svi ostali video zapisi te vrste, pod rednim brojem nastanka te da u nijednom trenutku nije bila izgubljena niti otuđena, a što se u medijskim objavama tvrdilo.

Tijekom izvanrednog nadzora utvrđen je još jedan slučaj nepoduzimanja daljnjih radnji procesuiranja prometnog prekršaja policijskog rukovoditelja. Naime, 9. ožujka 2019. godine utvrđen je prekršaj prekoračenja brzine kretanja vozilom na DC-306 u mjestu Sabunike, za osobno vozilo u privatnom vlasništvu, a kojim je upravljao načelnik Policijske uprave krapinsko-zagorske. On se spomenutom cestom, izvan naselja, kretao brzinom od 122,5 km/h, a koja je, nakon umanjenja za 10% sigurnosne razlike, bila 50,3 km/h veća od dopuštene. O navedenom prekršaju policijski su službenici pismena sastavili naknadno, a procesuiranje pokrenuli također nakon ranije navedenih medijskih objava.

Iz provedenog izvanrednog nadzora proizlazi sumnja da su petorica policijskih službenika Policijske uprave zadarske, i to dvojica policijskih službenika koji su postupali, sadašnji i tadašnji načelnik Postaje prometne policije Zadar, možebitno počinili tešku povredu službene dužnosti iz članka 96. stavka 1. točke 1. Zakona o policiji opisanu kao „neizvršavanje, nesavjesno, nepravodobno ili nemarno izvršavanje službenih obveza", a za petog policijskog službenika je proizlazi sumnja da je počinio tešku povredu službene dužnosti iz članka 96. stavku 1. točke 9. Zakona o policiji opisane kao „neovlašteno ili nenamjensko korištenje sredstava Ministarstva".

Načelnik Policijske uprave zadarske, Anton Dražina zaprimio je Izvješće o izvanrednom nadzoru te će poduzeti mjere iz svoje nadležnosti.

Zamjenik glavnog ravnatelja policije (na dužnosti od srpnja 2018. godine) podnio je tijekom današnjeg dana glavnom ravnatelju policije zahtjev da ga se premjesti na drugo radno mjesto zbog osobnih razloga, a što je glavni ravnatelj prihvatio te je on s današnjim danom premješten na drugo radno mjesto.

Načelnik Policijske uprave krapinsko-zagorske (izabran na dužnosti u rujnu 2017. godine) također je tijekom današnjeg dana podnio glavnom ravnatelju policije zahtjev da ga se premjesti na drugo radno mjesto zbog osobnih razloga, a što je glavni ravnatelj policije prihvatio te je premješten na drugo radno mjesto.

Načelnik PU zadarske Anton Dražina je zatražio od glavnog ravnatelja policije da načelnika Postaje prometne policije Zadar, sukladno zvanju i stručnoj spremi, premjesti na drugo radno mjesto, navodi MUP.

- Oni su, iako nema elemenata da su utjecali na neprocesuiranje prometnih prekršaja, iz osobne odgovornosti današnjim danom dali zahtjeve da ih se razriješi s njihovih radnih mjesta. Raspoređeni su na niža radna mjesta. Zamjenik Ćelić je raspoređen na nerukovodno radno mjesto u okviru uprave za granicu. Moram naglasiti da je on od stupanja na dužnost od srpnja 2018. godina izrazito profesionalno i posvećeno radio na svim mu povjerenim poslovima, rekao je Milina. 

- Načelnik PU krapinsko-zagorske premješten je na niže radno mjesto u okviru te PU, dodao je. Načelnik PU zadarske je, od mene zatražio, da premjesti načelnika prometne policije Zadar na drugo radno mjesto,  izjavio je glavni ravnatelj policije Nikola Milina na izvanrednoj konferenciji za novinare.