„Vijećničko pitanje odnosi se na bivšu predsjednicu Upravnog vijeća Narodnog muzeja te nismo u mogućnosti komentirati isto", otkriva se u odgovoru novoizabrane ravnateljice muzeja Renate Peroš županijskom vijećniku Akcije mladih Marku Pupiću Bakraču objavljenom uoči nove sjednice Županijske skupštine.

- Gotovo 150 dana od postavljanja pitanja ni nakon dvije požurnice i višekratnog urgiranja kod predstojnice Upravnog odjela za pravne i zajedničke poslove Milene Ikić, ne dobivam odgovore na pitanja niti zapisnike sa sjednica Upravnog vijeća Narodnog muzeja. Budući da ste Vi župane nadređeni Marini Dujmović Vuković po čak dvije linije, možete li riješiti da se moja vijećnička prava konzumiraju uredno i na vrijeme ili moram poduzimati radikalnije mjere poput organiziranog prosvjeda ispred Vaše kancelarije?, pitao je na posljednjoj sjednici Pupić Bakrač.

Upravo je taj isti dan, 24. rujna, prozvana Dujmović Vuković podnijela neopozivu ostavku na mjesto predsjednice Upravnog vijeća Narodnog muzeja. Odluka je odmah postala valjana, ali Županija do danas nije donijela rješenje o imenovanju novog predsjednika UV-a. No iz resornog odjela ističu kako to ne ometa funkcioniranje Upravnog vijeća kojeg sada vodi najstarija članica Vesna Sabolić. Odluka će biti donesena kroz par dana, informacija je iz Županije.

Bivša predsjednica Upravnog vijeća rekla nam je kako se na taj čin odlučila zbog poslovnih obveza na mjestu ravnateljice Agencije za razvoj Zadarske županije.

- Moram se baviti ZADROM NOVOM i ne želim da mi pri tome bilo što oduzima previše vremena, istaknula je Dujmović Vuković.

Prije nje neopozivu ostavku na istoj funkciji podnio je i Zlatko Begonja, koji je kao razlog također naveo druge profesionalne obveze. Očito se nitko ne želi baviti županijskom kulturnom ustanovom koja je zbog nezakonitog zapošljavanja, tužbi protiv novinara i visokih troškova reprezentacije više prisutna u javnosti negoli zbog kulturne djelatnosti.