Ervin Mešanović, Đakovčanin i bivši student Primijenjene ekologije u agronomiji Sveučilišta u Zadru, gostovao je ovog tjedna u emisiji "Na mladima svijet ostaje" Radija 057. Ovaj mladić s odličnom poduzetničkom idejom, koju nam je tom prilikom predstavio, vodi Facebook stranicu Pazzaro Zadar, a radi se usluzi dostave hrane na kućna vrta - i to volonterski. Mladi Ervin, naime, želi postati distributer za OPG-ove i promovirati hrvatske lokalne proizvode.

- Pričao sam jednu večer sa svojim cimerom i prošlo mi je kroz glavu zašto nema takvog nečeg ovdje u Zadru. Kako za vrijeme fakulteta nisam mogao raditi drugačije nego volonterski, otvorio sam Facebook stranicu i tako je zapravo sve krenulo. Želim omogućiti veću dostupnost OPG-ovim kako na lokalnoj razini, tako i na razini cijele Hrvatske. Ima puno zaposlenih ljudi, ali i onih starijih koji ne stignu na tržnicu, a žele kupovati i jesti domaće proizvode. Kao država ima veliki potencijal i široku paletu proizvoda. Kod mene samo trebaju okrenuti broj i kroz pola sata namirnice im stižu na kućna vrata, govori nam Ervin.

Osim što volonterski Zadranima dostavlja svježe namirnice na kućni prag, Ervin pomaže Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma u Čakovcu.

- Prikupljamo čepove s plastičnih boca s navojem koji se šalju dalje na preradu. Od tog novca djeca dobiju prijeko potrebne lijekove. Ovi putem pozivam ljude dobre volje da nam se pridruže. Potrebno je malo vremena, a njima znači puno, kazao je Ervin.

Ovaj se mladić trenutno bori s formalnostima oko samozapošljavanja, no poručuje mladima da ni u tom slučaju ne odustaju. Jer uz trud i strpljenje - sve se može.