Program Zimske škola tehničke kulture i ove godine provodi se u Maškovića hanu u Vrani pored Pakoštana od 30. listopada do 3. studenoga ove godine. Zimska škola tehničke kulture je jedinstvena škola tehničkih aktivnosti jer uključuje visoku razinu tehničkog opismenjavanja djece u različitim područjima tehničke kulture. 

Program i način rada razvijaju kreativnost, motoriku, razvoj kritičkog mišljenja i promatranja, lakše pamćenje, lakšu primjenu naučenog te samostalnost u istraživanju i zaključivanju. Pozvano je 12 učenika osnovnih škola Zadarske županije koji su ostvarili uspjehe na školskim natjecanjima iz prirodoslovno-matematičkog i tehničko-informatičkog područja tijekom školske godine 2018/2019.

- Zajednica tehničke kulture Zadar na ovaj način želi učenicima iskazati zahvalnost i priznanje za njihov rad i značajan doprinos te vjerujemo da će ova nagrada biti i motivacija za učenje i daljnje sudjelovanje u školskim, izvanškolskim aktivnostima i projektima kao i učlanjenje u neku od naših brojnih udruga, ističu iz Zajednice.

Otvorenje će se održati u četvrtak, 31. listopada u Maškovića hanu u Vrani s početkom u 11 sati.