Grad Zadar objavio je poziv za prikupljanje ponuda za dugoročni kredit za financiranje gradnje škole na Novom Bokanjcu u iznosu od 24.064.699,54 kuna. Polovica je to iznosa investicije, ostatak pokriva Zadarska nadbiskupija zbog čega će ta škola biti katolička.

Natječajem su zadani uvjeti otplate - rok od 3 godine kroz dvanaest kvartalnih rata, počevši od dospijeća plaćanja glavnice 28. veljače 2021. godine, zaključno s 30. studenim 2023. godine.

- S obzirom na povoljne uvjete na bankarskom tržištu, očekujemo veliki interes i puno prijava do sljedećeg petka kada završava natječaj. Od jučer, kada je objavljen natječaj, već smo imali tri upita, rekao nam je resorni gradski pročelnik za financije Ivan Mijolović.

Rebalansom proračuna za 2019. godinu od ukupnog iznosa za gradnju osnovne škole rezervirano je pet milijuna kuna. Teško da će se i taj iznos potrošiti s obzirom na to da radovi još nisu počeli. Kako doznajemo, potpisan je ugovor s izvođačem Krekićem Avangardom, a ubrzo će biti ugovoren i nadzor, zagrebački PO-MARK koji će zadarske građevinare uvesti u novi posao. Kako doznajemo, polaganje kamena temeljca za školsku zgradu na središnjem dijelu Ulice Franje Fanceva očekuje se do kraja mjeseca. Predviđeno trajanje radova je 15 mjeseci.