Nakon festivala tune, Zadar dobiva festival mesa kojeg pokreće direktor Tržnice Tomislav Letinić u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Zadra.

Tamo smo našli najavu kako će se festival mesa, pod engleskim nazivom Meat me održati od 17. do 19. listopada na prostoru "Stare pijace" uređenom lokalitetu Gradske tržnice.

Što bi bio zadarski festival mesa?

„Meat me", Festival mesa Zadar 2019. je gastronomska i zabavna manifestacija na kojoj će se predstaviti dio gastronomske tradicije i ponude Zadra i njegovog kraja s jednom glavnom temom - mesnim sirovinama i mesnim jelima koja su nastajala i nastaju na ovim prostorima. Cilj Festivala je obogaćivanje turističke ponude Zadra u posezonskom razdoblju godine, a bit će organiziran 17, 18. i 19. listopada na zadarskoj glavnoj Tržnici na Poluotoku, jednom od najatraktivnijih i najposjećenijih prostora u centru Zadra.

Festival mesa „Meat me" organiziraju Turistička zajednica grada Zadra i „Tržnica Zadar" u suradnji s najvećim i najpoznatijim zadarskim mesnicama te nizom drugih partnera. Prihodi od Festivala će imat će humanitarnu namjenu, navodi se u službenoj objavi za javnost. Više će se znati na konferenciji za novinare.