Posljednja dva vikenda u Zagrebu održana su dva Prvenstva Hrvatske u hrvanju slobodnim načinom za djevojčice i dječake.

U subotu, 21. rujna nastupili su uzrasti starijih djevojčica i dječaka rođenih 2004. do 2006. godine na kojemu su hrvački klub Zadar predstavljale djevojčice: Cvita Sikirić, Mare Nekić, Gabrijela Brčinović i Tara Porenta Lučić, dok su ekipu dječaka predstavljali: Roko Strika, Luka Kevrić, Marino Stipanov, Marino Kovačević, Luka Parađik, Jakov Parić, Šime Urić i Josip Šumski.

Zadarske hrvačice i hrvači odradili su odlične borbe i pokazali vrlo zavidnu razinu kondicijske i tehničke pripreme koju smo na ovom natjecanju opravdali osvajanjem tri medalje. Jakov Parić osvojio je 1. mjesto u kategoriji do 38 kilograma, a Cvita Sikirić u kategoriji do 58 kilograma i Josip Šumski do 68 kilograma osvojili su treća mjesta.

Ovu subotu, 28. rujna u dvorani na Pešćenici na Prvenstvu Hrvatske za mlađe djevojčice i dječake rođenih 2006. do 2008. godine hrvački klub Zadar predstavljali su: Mara i Kate Nekić, Mia Urić, Marijana Šumski, Jakov Parić, Lovre Strika, Luka Maruna, Marino Kovačević, Luka Parađik, Karlo Mustajbegović, Marino Stipanov, Lucijano Matić i Luka Kevrić. Najuspješniji je bio Luka Kevrić koji je osvojio prvo mjesto u kategoriji do 75 kg, s tim rezultatom Luka je postao dvostruki prvak Hrvatske i ponos našeg kluba. Mare i Kate Nekić postale su viceprvakinje Hrvatske, dok su Mia Urći i Marijana Šumski osvojile 3. mjesta. U ukupnom poretku djevojčice su zauzele ekipno treće mjesto. 

Osvojenih 8 medalja na Prvenstvu Hrvatske dobar je početak jesenske sezone u kojoj nas već 5. listopada očekuje Prvenstvo Hrvatske za najmlađe uzraste na kojem će nastupiti i naši početnici rođeni 2008. do 2010. godine.