Grad Zadar danas je objavio natječaj za usluge stručnog nadzora nad rekonstrukcijom Centra za mlade, procijenjene vrijednosti od 760 tisuća kuna bez PDV. Rok prijave je do 14. listopada.

Nadzor je taj koji izvođača radova uvodi u posao. Kada će se to zbiti u ovom EU projektu, nadležni u Odjelu za EU fondove nisu nam mogli precizirati jer ne mogu ni na jedan način utjecati na javnu nabavu. Prije više od mjesec dana otvorene su ponude za izvođača radova.

- U tijeku je postupak pregleda i ocjena ponuda. Povjerenstvo će predložiti ekonomski najpovoljniju u zakonskom roku, rekao nam je Ante Ćurković, pomoćnik pročelnika za EU fondove. Ako ne bude žalbe na odluku te se regularno izabere nadzor, uvođenje u radove planira se do kraja godine. U protivnom će to biti početak 2020. godine.

Rok za ovaj posao je 14 mjeseci. Do kada je rok za trošenje odobrenih milijuna iz programa EU fonda? Do kraja 2020. godine, doznajemo od pročelnika Šime Erlića. Uz opravdane razloge, moguće je dobiti i produžetak. Što je to uz godine čekanja da se nađe novac za projekt Centra za mlade i dogradnje Gradske knjižnice za koje je postojala građevinska dozvola koja se više puta produživala. Kada je osigurano financiranje, dodatno plaćeno usklađenje projekta kojeg je preradio Atrij s novim uvjetima uz izmjenu građevinske dozvole.

I tek u lipnju prošle godine Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU dodijelilo je Gradu Zadru bespovratna 33 150 000 kuna za projekt Centra za mlade na prostoru bivše vojarne Stjepana Radića, preko programa ITU koji je Zadru odbren na iznos od 35 milijuna eura čiji rok trajanja je završetak 2020.