Punih 16 godina od počinjenja kaznenog djela, policijski službenici Policijske postaje Pag dovršili su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjim državljaninom BiH, kojeg se sumnjiči za tešku krađu vozila i plovila.

Prema informacijama iz PU zadarske, njega se sumnjiči da je 18. rujna 2003. godine u Pagu otuđio osobno vozilo Golf (D) u vlasništvu 52-godišnjeg državljanina Njemačke te gliser na prikolici u vlasništvu 75-godišnjeg državljanina Njemačke, ukupne vrijednosti oko 200 tisuća kuna.

Pet dana kasnije, 23. rujna 2003. godine, s otuđenim vozilom, na kojeg je zakačio otuđeni gliser, ilegalno je pokušao prijeći državnu granicu na području Slunja, pri čemu je zatečen po policijskim službenicima Policijske uprave karlovačke, kojom prilikom je osumnjičeni napustio otuđeno vozilo i udaljio se. U bijegu od hrvatske policije bio je 16 godina, sve dok tragovi službenike nisu odveli u Austriju. Kako doznajemo, 38-godišnjak se tamo nalazi na izdržavanju zatvorske kazne.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, vozilo i plovilo 2003. godine su vraćeni vlasnicima, a protiv 38-godišnjaka jučer je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog teške krađe.