Upravno vijeće Županijske lučke uprave Zadar raspisalo je natječaj za imenovanje ravnatelja te ustanove koja gospodari morskim lukama županijskog i lokalnog značaja.

Kandidati moraju biti magistri struke ili stručni specijalisti ekonomije, prava ili inženjeri pomorskog prometa s najmanje 5 godina radnog iskustva na odgovarajućim poslovima.

Nema sumnje kako će se za novi mandat javiti aktualni ravnatelj Davor Škibola. U posljednje četiri godine, otkako je prešao iz Postaje pomorske policije, za svoj rad na čelu lučke uprave u više je navrata dobivao pohvale od strane župana Božidara Longina. Upravo je zadarska lučka uprava prva povukla bespovratna sredstva, i to više od 32 milijuna kuna za izgradnju trajektne luke Tkon, a Škibola je nedavno s ministrom Olegom Butkovićem i ravnateljem SAFU Tomislavom Petrićem potpisao i ugovor za projekt dogradnje gradske luke Sali na Dugom otoku, vrijedan 56,7 milijuna kuna. Također, uvažio je stav javnosti te u projekt uređenja u Jazinama vratio palme umjesto predviđenih murvi. Kako doznajemo, palme bi u roku od dva tjedna opet trebale biti na starom mjestu.

Hoće li Škibola imati konkurenciju za mjesto ravnatelja, vidjet će se nakon isteka osmodnevnog roka za prijavu na natječaj objavljen 4. rujna.