Nakon dovršene kriminalističke obrade požara u Neviđanima na Pašmanu, policija je podnijela kaznenu prijavu protiv 49-godišnjaka zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, kao i optužne prijedloge zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara i prekršaja iz Zakona o zapaljivim tekućinama i plinovima.

Prema rezultatima istrage koju su proveli policijski službenici Policijske postaje Biograd, 49-godišnjaka se sumnjiči da je u utorak u večernjim satima na otvorenom prostoru u Neviđanima spaljivao kartonsku ambalažu, odakle se kasnije pod utjecajem vjetra vatra rasplamsala i požar proširio. Tom prilikom požar je zahvatio kombi vozilo u kojem su bile nepropisno skladištene plinske boce, a potom i drugo kombi vozilo (Peugeot), koja su u potpunosti izgorjela. Srećom, nije došlo do eksplozije plinskih boca.

Kako neslužbeno doznajemo, 49-godišnjak je vlasnik trgovine u Tkonu. Kako mu je tamo ponestalo mjesta za skladištenje, odlučio je 26 plinskih boca držati u starom kombiju, čime se nije pridržavao posebno propisanih mjera. Zbog neodgovornog ponašanja prilikom skladištenja te paljenja kartonske ambalaže sam je sebi pričinio materijalnu štetu u iznosu od 17 tisuća kuna, a tek će morati odraditi i kazne koje mu odrede sudovi.