Tema organizacije koncerta Rite Ore bila je nezaobilazna i pri današnjem obilasku budućeg sportskog vrtića na Višnjiku, u kojem su bile i dvije od tri ključne osobe ovog događaja - gradonačelnik Branko Dukić, ujedno predsjednik Skupštine ŠC Višnjik, te direktor Športskog centra Višnjik Denis Karlović.

Gradonačelnik je prisnažio svoju izjavu o događaju koji je bio uspješan "kao malo koji u Hrvatskoj ovog ljeta".

- Imali smo vrhunski događaj, vjerujem da bi svi gradovi u Hrvatskoj željeli da su imali događaj za ove novce. Ona je megazvijezda, postavila je hrvatsku zastavu na svoju pleća, tko god je bio na koncertu smatra da je to bio vrhunski događaj. Intencija grada Zadra je da se postavlja kao destinacija i ovakvi događaji su primjer na koji način ulažemo u budućnost. Tako se ulagalo u Pozdrav suncu, Višnjik, za vrijeme prijašnjih gradonačelnika i sada, rekao je gradonačelnik Dukić.

Potom je dao još dvije znakovite izjave.

- Nije istina da je i jedna kuna iz trgovačkih društava Grada Zadra išla za organizaciju koncerta. Ovo je bio primjer transparentnosti, što se vidi i na izvještaju kojega je podnio direktor Karlović. Gubitak će se pokriti iz gradskog proračuna.

Druga se ticala potpore direktoru TZ Mariji Paleki. Nije ga imenovao, ali on će se lako prepoznati u ovoj izjavi:

- Važno je imati ljude koji će dovesti takvu zvijezdu, nekoga tko traži više i bolje. To je bila prilika kakva se ne propušta, svaki grad bi uložio taj novac u ovaj koncert.