U istražnom zatvoru završio je 33-godišnji Zadranin kojeg se sumnjiči za počinjenje kaznenog djela protiv zdravlja ljudi omogućavanjem trošenja droga koje je rezultiralo smrću 35-godišnjeg Zadranina.

Prema navodima iz Županijskog državnog odvjetništva, koje je u utorak provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja, osnovano se sumnja da je 33-godišnjak u noći sa subote na nedjelju od 00,30 sati do 05,00 sati u prostoru jedne kockarnice u Zadru, 35-godišnjaku, koji je bio pod utjecajem alkohola, dao na korištenje subutex. Riječ je o tabletama koje se koriste u liječenju heroinskih ovisnika. Oštećenik ih je u smrvljenom praškastom obliku konzumirao na nos, nakon čega mu je pozlilo te je istog dana preminuo.

Kako doznajemo, policija je dojavu o pronađenom tijelu u kući na predjelu Borika dobila u nedjelju oko 13:30 sati. Na tijelu nisu pronađeni tragovi nasilne smrti, a osim obdukcije naložena su i dodatna vještačenja biološkog materijala, rekla nam je glasnogovornica PU zadarske Ivana Grbin.

Sudac istrage prihvatio je prijedlog odvjetništva i 33-godišnjaku odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela. Ako se dokaže da je odgovoran za smrt 35-godišnjaka, prijeti mu zatvorska kazna u trajanju od tri do 15 godina.