Dva mjeseca otkada je na Županijskoj skupštini zaustavljena prodaju zgrade stare Poliklinike na Kolovarama po znatno sniženoj cijeni od 15,1 milijuna kuna, provjerili smo kod ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo dr. Zorana Škrgatića u kojoj je fazi ovaj proces.

- U tijeku je nova procjena vrijednosti nekretnine koja je povjerena Vici Tadiću iz tvrtke Konus, informacija je koju smo dobili od ravnatelja Zavoda koji će po skorašnjem primitku procjembenog elaborata o novom iznosu obavijestiti županijsko povjerenstvo.

Riječ je o trećoj procjeni vrijednosti nekretnine čija je buduća namjena hotel. Druga je naručena i plaćena nakon dva propala natječaja rađena po tržišnoj cijeni iz 2012. godine koja je iznosila 26,5 milijuna kuna. Sudski vještak građevinske struke Mario Kalmeta vrijednost te nekretnine na pomorskom dobru spustio je na 15,1 milijuna kuna. S tako drastičnim padom početne cijene nisu se složili čak ni HDZ-ovi županijski vijećnici. Četvero HDZ-ovaca pridružilo se oporbenjacima u traženju da se ta točka skine s dnevnog reda na što nije pristao župan Božidar Longin, dok većina to nije izglasala.

Kompleks izgrađen u razdoblju od 1941. do 1943. godine, u kojem je do preseljenja u novu Polikliniku boravila županijska zdravstvena ustanova, sastoji se od poslovne zgrade ukupne netto korisne površine 1.043 m2 te zemljišta. Sveukupna površina nekretnine u prvom redu do mora iznosi 1.090 m2.