Unatoč brojnim raspravama i pokušajima da se ograniči parkiranje turista na bolničkom parkingu, tome se do danas nije stalo u kraj, zbog čega se korisnici koji dolaze u bolnicu ovdje ne mogu nadati parkirališnom mjestu. Stvar je eskalirala dolaskom sezone i turista koji se kupaju na Kolovarama, ali i zabranom parkiranja unutar bolničkog kruga zbog izvođenja radova.

U kratkom obilasku zabilježili smo mnoštvo stranaca koji dolaze sa svih krajeva Europe. Reklo bi se da se u zadarskoj bolnici liječe Mađari, Nijemci, Austrijanci, Belgijanci, Bosanci, Francuzi, Slovaci... Nerijetko na parking dolaze s "thulama" u kojima prevoze opremu za boravak na moru, madracima, torbama... U odnosu na prošle sezone donekle se popravila tek situacija s kamperima, što zbog postavljenog znaka, što zbog rampe koja onemogućava ulazak visokim vozilima.

Možda bi dio turista odvratilo postavljanje tabli da se radi o parkiralištu samo za korisnike bolnice, no znajući kakva je kultura domaćih vozača, a i naših turista, teško je vjerovati da bi to popravilo situaciju. Takvi turisti spremni su se upustiti i u okršaj s drugim vozačima, pokazuje današnji izvještaj iz PU zadarske.

Bolja situacija nije ni uz Poliklniku, gdje je rampa mjesecima izvan funkcije zbog kvara. Nakon što svoje besplatno mjesto kroz jutro zauzmu stalno posjetitelji korisnici se nemaju gdje parkirati, kao ni osoblje bolnice, koje je također primorano u okolnim ulicama tražiti mjesto za svoje automobile.