Trgovačko društvo ŠC Višnjik na dan 31. prosinca 2018. godine zapošljavalo je 55 radnika od kojih je 51 radnik zaposlen na neodređeno vrijeme, a 4 radnika su u statusu radnog odnosa na određeno vrijeme. Tijekom 2018. godine zaposlena su četiri nova radnika, s tim da su dva radnika otišla iz firme na temelju sporazumnog raskida ugovora o radu, stoji u izvješću što ga je na sjednici Gradskog vijeća prezentirao direktor Denis Karlović.

Vijećnik SDP-a Antun Novoselović rekao je da mu se čini da se radi o dosta velikom broju zaposlenih, iako direktor sigurno smatra da ih je premalo. Sličan dojam ima i Jure Zubčić, koji smatra da je dio njih zaposlen samo kako bi se neke u gradu ušutkalo.

- Centralna Dvorana Krešimira Ćosića je kao glavni kapital društva preslabo iskorištena. U njoj su u toj godini organizirana samo tri koncerta (Dino Merlin, Petar Grašo, Željko Bebek, pr. a.). Čini mi se da ste i za ovaj koncert Rite Ore koji slijedi samo smokvin list te da su vam dali vrući krumpir, rekao je Zubčić.

Karlović je odgovorio kako je sportski centar po popunjenosti najbolji u Hrvatskoj, da prima preko 3.000 korisnika organiziranih u 160 udruga, a godišnje se odigra preko 500 službenih utakmica. Najavio je i nove zahvate koji će unaprijediti ponudu centra.

- Za sada imamo oko 1.200 parkirnih mjesta, a u tijeku je uređenje parkirališta na dijelu na kojem se planiraju olimpijski bazen i akvapark. Dok se to ne realizira tamo će se moći parkirati. U zadnjih šest mjeseci okrenuli smo se najmlađima, dječji park je dovršen 70 posto, što je dio šireg projekta uključivanja predškolaca. U sljedećih mjesec dana dovršit će se sportski vrtić, a zgradu preko puta Kauflanda također planiramo cijelu urediti kao vrtić pa bismo u okviru centra brinuli o oko 400 djece, rekao je Karlović.

Zgradu u kojoj se nalazi privatna škola trebalo bi se prenamijeniti u smještajni kapacitet niže kategorije, jer sigurno postoji potreba i za hostelom, istaknuo je Karlović. Na pitanje tko sve može zakupiti prostor na Višnjiku, s obzirom na učestale dolaske političkih stranaka, odgovorio je kako se radi o press salonu, kojeg može zakupiti svatko za 400 kuna plus PDV po satu.

Dug KK Zadra od 9,6 milijuna kuna čini 84% potraživanja
U bilješci revizora navodi se kako potraživanja od najvećeg kupca „Košarkaškog kluba Zadar" s.d.d. iznose 9.648.889 kuna što čini 84% ukupnih potraživanja od kupaca. "Zbog lošeg boniteta i nelikvidnosti navedenog kupca, po našem uvjerenju postoji značajan rizik da budući novčani tokovi koji će pritjecati u Društvo nisu ekvivalent fer vrijednosti ovih potraživanja", navodi revizor. Ipak , rješenje je na jučerašnjoj sjednici najavio gradonačelnik Branko Dukić, koji će iz gradskog proračuna sanirati ovaj dug, a njime će se financirati gradnja olimpijskog bazena.