Potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Biograda Ante Fuzul u novom priopćenju za javnost upozorava kako gradonačelnik Ivan Knez odbija odgovoriti na pitanja oporbe, zbog čega su se obratili Ministarstvu uprave i Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

Priopćenje objavljujemo u cijelosti:

Još od 7. sjednice Gradskog vijeća, pa sve do nedavno, počela je saga sa neodgovaranjem na pitanja koja smo kao vijećnici postavljali gradonačelniku i njegovim suradnicima tijekom aktualnih satova na sjednicama. U jednom trenutku (negdje oko 15. sjednice) skupilo se ukupno 24 pitanja na koja nismo dobili odgovore. Uzalud smo prigovarali na sjednicama i tražili odgovore. U dva navrata smo se obratili Ministarstvu uprave, koje je mlako „zamolilo" gradonačelnika da nam dostavi odgovore. Čak i taj mlaki pristup urodio je time da je gradonačelnik odgovorio na 18 pitanja od 24 izbjegavajući dati odgovor na neka pitanja. Na neka naročito škakljiva pitanja, gradonačelnik je odgovorio da zbog zaštite osobnih podataka ne može dostaviti podatke.

Njegove odgovore i naša pitanja smo poslali Agenciji za zaštitu osobnih podataka i, da bi jednom za svagda riješili nedoumice, zatražili smo tumačenje odredbi EU Uredbe poznate pod nazivom GDPR. Nakon što smo dobili odgovor, sa istim smo, uz zahtjev da se nadopune odgovori na pitanja, upoznali gradonačelnika. Sve zajedno dajemo na uvid medijima.

Nakon svega što smo poduzeli, nameće nam se samo jedno pitanje: što to kriju gradonačelnik Knez i biogradski HDZ, što pokušavaju sakriti?