Sutkinja Prekršajnog odjela Općinskog suda u Zadru odredila je najveću novčanu kaznu 61-godišnjaku za vrijeđanja moralnih osjećaja građana. On je u utorak prijavljen policiji zbog nemoralnog ponašanja na plaži ispred Žute kuće kada je pokazivao spolovilo. Nakon što je proveo noć na policiji, 61-godišnji A.K. se branio na sudu da je to gnjusna laž te da je ženska osoba koja ga je prijavila ljubomorna i frustrirana. Posljednja dva tjedna kupači na toj maloj plažici pored Elektre svjedočili su više puta perverznom ponašanju tog muškarca koji je tražio pozornost publike. Na plaži se kupaju djeca s majkama i bakama.

Okrivljeni 61-godišnjak je državljanin Crne Gore. Turističko boravište u istekalo mu je 30. lipnja, utvrđeno je policijskoj obradi kao i da je Crnogorac podnio zahtjev  PU zadarskoj da mu se odobri privremeni boravak u Zadru. No, ova će pravomoćna presuda biti mu otežavajuća okolnost.

Slučaj s male plaže u središtu Grada još je jednom pokazao zastarjelost prekršajnog zakona u kojem su kazne i dalje izražene u njemačkim markama ali i neprimjerno novim društvenim pojavama i socio-patologiji.
Novčana kazna prema ocjeni kupača s te plaže nije prava kazna za nelagodu, zgražanje i moguće traume kod djece. Malo veći dječak s te plaže, 13- godišnjak kojii je svjedočio događaju na plaži, drži kako je barem mala kazna to što je 61-godišnjak proveo noć na policiji. On se jučer ponovno pojavio na plaži iza zida. Pravomoćnom sudskom presudom nije mu izrečana mjera zabrane približavanja mjestu događaja što je bila želja i logično očekivanje svih koji su upoznati sa slučajem.