Zadarska županija uspjela je uoči službenog odlaska Gorana Marića s mjesta ministra državne imovein "ovjeriti" Ugovor o darovanju još dvije nekretnine u prostoru bivše vojarne Stjepana Radića Zadarskoj županiji i Odluku o darovanju nekretnina za budući hospicij u Babindubu. Iako je izgledalo kako ugovor neće biti potpisan, jer je Marić u Novom Vinodolskom u ponedjeljak izjavio da mu je to zadnji potpis kao ministra, a istovremeno je otkazana svečanost koja je trebala biti održana u Zadru u utorak, ispalo je kako je ministar svoj dio posla odradio prije podnošenja ostavke.

- Ugovor smo zajednički ovjerili u Zagrebu sukladno zakonskoj proceduri i mogu ponosno kazati da je posao zaključen zahvaljujući velikom razumijevanju Gorana Marića, ali i zahvaljujući našoj upornosti jer nismo željeli gubiti dragocjeno vrijeme. Prethodno su bili ispunjeni svi preduvjeti za potpis, Zadarska županija dobila je Odluku Vlade RH o darovanju spomenutih nekretnina, koja je potvrđena i na Županijskoj skupštini. Zahvaljujem bivšem ministru Mariću na kvalitetnoj suradnji, napravio je značajan posao u resoru državne imovine i puno je pomogao Zadarskoj županiji, kaže župan Božidar Longin.

Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 25. travnja 2019. godine, a po prethodno provedenom postupku pred nadležnim Ministarstvom državne imovine, donijela je Odluku o darovanju nekretnina koje koriste ustanove kojima je osnivač Zadarska županija - Zavod za hitnu medicinu Zadarske županije i Dom zdravlja Zadarske županije te Obrtnička škola „Gojka Matuline", a dodijeljene su u svrhu objedinjavanja i smještaja svih županijskih upravnih odjela, agencija i ustanova na jednoj lokaciji. Odluku Vlade RH potvrdila je Županijska skupštine Zadarske županije na svojoj 12. sjednici te je ovlastila župana da s Ministarstvom državne imovine zaključi Ugovor o darovanju nekretnina.

Ministarstvo državne imovine donijelo je i Odluku o darovanju nekretnina u vlasništvu Republike Hrvatske Zadarskoj županiji, koje se nalaze u k.o. Crno, u svrhu smještaja Centra za palijativnu skrb Zadarske županije - Hospicij Babindub.