Osam dana od uvođenja izvođača na gradilište, još nisu krenuli grubi građevinski radovi na dovršetku Centra Mocire. Za uređenje danas derutne zgrade najzaposlenija građevinska tvrtka iz Zadra, Krekić Avangard, dobila je 19,3 milijuna kuna.

Zbog čega radovi još nisu vidljivi, pitali smo u Upravnom odjelu za prostorno uređenje i graditeljstvo iz kojeg su nam prošli tjedan rekli kako će teška mehanizacija stići ovaj tjedan nakon što Nasadi očiste okoliš. No te im je planove, ističu iz resornog odjela, poremetilo veliko nevrijeme zbog kojeg su djelatnici gradske tvrtke imali pune ruke.

- Nasadi će stići u ponedjeljak, ali ostali pripremni radovi su u tijeku. Inženjeri su tamo, već je očišćen dobar dio prostora, rekli su nam u gradskom odjelu, nakon čega smo se uputili na teren i tamo zatekli nekolicinu djelatnika.

Kako je ranije ocijenio gradonačelnik Branko Dukić, rok od devet mjeseci je kratak pa ovim putem podsjećamo da je svaki dan dragocjen kada su na njega osobe s posebnim potrebama čekale više od desetljeća.