Iz Sportskog centra Višnjik javljaju kako je na natječaj za zakup prostora derutne zgrade bivše menze pristigla jedna ponuda i to poznate zadarske turističke tvrtke Turisthotel. Povjerenstvo je konstatiralo da je njihova ponuda, koja je jednaka početnoj cijeni od 39.000 kuna mjesečnog najma, valjana te je stoga i prihvaćena.

- Predmet ovoga natječaja bio je zakup poslovnih prostorija koje su sastavni dio ŠC-a Višnjik, u naravi 486 metara četvornih poslovnoga prostora ugostiteljske namjene u prizemlju, te skladišnoga pomoćnoga prostora u podrumskom dijelu. Riječ je o građevini koja je podignuta još 1963. i koja se kolokvijalno naziva „menza", a koju je ŠC Višnjik u sklopu svoga razvojnoga plana i programa odlučio rekonstruirati i podvrgnuti drugim potrebnim zahvatima, rekao je direktor ŠC Višnjik Denis Karlović danas na javnom otvaranju ponuda.

Planiranim radovima i zahvatima nekadašnja „menza" dobit će niz novih i visoko kvalitetnih sadržaja čime će ŠC Višnjik značajno oplemeniti svoju djelatnost i svakodnevnu ponudu brojnim korisnicima i posjetiteljima.

- Osim veoma kvalitetnoga ugostiteljskoga prostora, dobit ćemo još i odgovarajući uredski prostor za mnoge subjekte koji su značajni za cjeloviti zadarski sport i za rekreaciju, potom prikladan prostor za stalni postav povijesti zadarske košarke, zatim suvremeno uređeni prostor za prodaju ulaznica za sve priredbe, fun shop, te uređeni prostor za udrugu navijača.

Turisthotel d. d., etablirana i već dugo godina veoma uspješna zadarska tvrtka, na ovaj je način postala partner ŠC-u Višnjik.

- Osobito nam je zadovoljstvo što je Turisthotel d. d. prepoznao potencijal Višnjika i što smo, evo, na ovaj način proširili i učvrstili poslovnu suradnju koja će, nedvojbeno, pridonijeti i rastu kvalitete sadržaja koje Višnjik svakodnevno, svih 365 dana u godini, nudi svim Zadranima, te drugima koji rado dolaze i za sebe pronađu prikladan oblik rekreacije ili razonode.

U ime Turisthotela, čiji je predstavnik bio na javnom otvaranju ponude zajedno s pravnicom Martinom Glavan Ćosić, izjavu o suradnji s Višnjikom dao je voditelj cateringa TH-a Ante Nekić:

- Tvrtka Turisthotel d. d. živi i raste zajedno sa svojim gradom i svojim sugrađanima. Zato nas je posebno privukao projekt uređenja dijela ŠC-a Višnjik koji je već niz godina sportsko i rekreacijsko srce Grada Zadra. Nedavna ulaganja u sportsku i u rekreacijsku infrastrukturu učinila su ga jednim od najljepših i najprivlačnijih sportskih i rekreacijskih središta u Hrvatskoj. Turisthotel d. d. želi dati svoj doprinos i zaokružiti zadarsku sportsku bajku izgradnjom i uređenjem objekta kakav je Višnjiku nedostajao, objekta koji će biti dom uprave Višnjika, dom sportskim i rekreacijskim udrugama, te ono što nam je posebno drago - dom stalnoga postava povijesti zadarske košarke, ono što Zadar kao košarkaški grad i zaslužuje.

Svojim sugrađanima ćemo omogućiti da uživaju u bogatoj ugostiteljskoj ponudi i našim kvalitetnim uslugama koje su nas i učinile prepoznatljivima i omogućile nam da danas na ovaj način barem jedan mali dio vratimo svom Gradu.

Projekt uređenja nekadašnje „menze" ulaganje je u ŠC Višnjik vrijedno oko sedam i pol milijuna kuna. Nedavna ulaganja u ŠC Višnjik bila su oko milijun i 300 tisuća kuna iz Središnjega državnoga ureda za šport i Hrvatskoga teniskoga saveza za teniski kompleks od 10 terena, zatim oko milijun i 200 tisuća kuna novca dijelom iz europskih fondova preko Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a dijelom Grada Zadra, za podizanje i opremanje Dječjega igrališta i interijera dječjega vrtića.

Ukupno, riječ je o svoti od oko 10 milijuna kuna uloženoj u sadržaje koji su sastavni dio plana i programa razvoja ŠC-a Višnjik.