Sutkinja Prekršajnog odjela Općinskog suda u Zadru u pritvoru je na 15 dana zadržala rekordera proteklog vikenda čija je vožnja dovela do ozljeda petogodišnjeg djeteta.

Prema informacijama iz PU zadarske, u subotu 6. srpnja u 22,15 sati u Ulici Vjekoslava Karasa u Zadru, 45-godišnji vozač upravljao je automobilom marke Peugeot (ZD) u vrijeme zabrane upravljanja za „B" kategoriju. Pod utjecajem alkohola od 2,36 promila, što je najveća koncentracija alkohola zabilježena kod vozača tijekom vikenda, 46-godišnjak je izgubio kontrolu nad vozilo, prešao je u suprotni smjer te udario u bicikl s kojeg je netom prije, kako bi izbjegla sudar, sišla 39-godišnjakinja. No od siline udara bicikl je odletio na petogodišnje dijete koje se nalazilo na zemljanoj površini.

Srećom, dijete je zadobilo samo lakše tjelesne ozljede, a vozač je smješten u službene prostorije do otrježnjenja, nakon čega je uz optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru koji mu je odredio zadržavanje u pritvoru.