Odmah po završetku školske godine, započeli su radovi na rekonstrukciji i nadogradnji osnovne škole Kruno Krstić, područne škole Ploče/Dračevac.

U sklopu redovitih koordinacijskih aktivnosti jučer su u obilasku gradilišta bili pročelnk Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo, Darko Kasap i pročelnik UO za odgoj i školstvo, Joso Nekić sa suradnicima. Po dolasku dočekali su ih predstavnici izvođača radova, G.O. Credo-ing, kako bi ih izvijestili o dinamici radova i situaciji na gradilištu.

Grad Zadar krenuo je u temeljitu rekonstrukciju, modernizaciju i proširenje kapaciteta ove škole budući da se ukazala potreba za uvođenjem petog odijeljenja odnosno treće smjene što nije u skladu sa suvremenim obrazovnim standardima. Nakon obnove i nadogradnje zgrade, svi će učenici moći pohađati nastavu u jednoj smjeni, ističu iz gradske uprave.

Postojeći dio zgrade škole bit će u potpunosti građevinski rekonstruiran, s novim prostornim funkcijama. Projektom je u prizemlju predviđeno novo stubište, sanitarni prostori, spremišta i jedna učionica. Iznad dijela postojećeg prizemlja bit će četiri učionice te hodnik iz kojeg se izlazi u dvorište škole. Učionice su projektirane za maksimalni kapacitet od 100 učenika. Uz četiri učionice, na katu će se stubištem dolaziti u prostor za više namjena koji će se moći koristiti za izlaganje učeničkih radova, priredbe, susrete, odmor učenika i posjetitelja škole.

Izvođač radova je G.O. Credo-ing, a ugovorena vrijednost radova preko drugog natječaja je 3.321.859,54 kn (4.152.324,43 kn s PDV). Procjena vrijednosti tog posla bila je 2.5 milijuna kuna pa je došlo do rebalansa Gradskog proračuna. Za stručni nadzor zadužena je tvrtka Sto posto prirodno d.o.o. koja će za to dobiti 69.000 kn (86.250,00 s PDV).