Policijski službenici Prve policijske postaje Zadar i Odjela općeg kriminaliteta PU zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakom iz unutrašnjosti Hrvatske, kojeg se sumnjiči za prisilu prema službenoj osobi.

Sve je počelo dojavom kako jedna muška osoba ometa izložbu u Gradskoj loži na Narodnom trgu. Oko 11.25 sati policijski službenik je u obližnjoj Ulici Jurja Barakovića zatekao 47-godišnjaka koji je odgovarao opisu. Muškarac se oglušio na više upozorenja i naredbi, pri čemu je u vidno alkoholiziranom stanju vrijeđao policijskog službenika.

Kada mu je policajac prišao i pokušao ga zadržati, 47-godišnjak je fizički nasrnuo na njega, najprije ga hvatajući rukama za vrat, a potom ga je polio alkoholnim pićem koje je držao u ruci, dok ga je u jednom trenutku uhvatio za košulju i pokidao mu dugmad. Kako muškarac nije prestajao s aktivnim pružanjem otpora, policijski službenik ga je uz uporabu tjelesne snage polegao na pod, kojom prilikom ga je muškarac udario u predjelu glave, te pri tom lakše ozlijedio.

Nakon toga je 47-godišnjak uz uporabu sredstava prisile priveden u prostorije policije, gdje je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje, te će uz kaznenu prijavu zbog prisile prema službenoj osobi tijekom dana biti predan pritvorskom nadzorniku PU zadarske.