Šok na Stanovima - Svetko Ćustić smijenjen je s mjesta direktora Nogometnog kluba Zadar!

Iz kluba javljaju kako je riječ o odluci trojice predstavnika Grada Zadra u Nadzornom odboru koji je za novog direktora instantno imenovao Damira Kneževića, također predstavnika Grada u NO-u. Kako doznajemo, Knežević je ranije dobio otkaz u NK Zadar da bi ga zatim iz Grada vratili na mjesto člana NO umjesto direktora Turističke zajednice Grada Zadra Marija Paleke. Diplomirani ekonomist sada je postao novi čelnik čovjek kluba.

Nezadovoljni odlukom koju nazivaju političkim igrokazom, predstavnici kluba odlučili su putem službene Facebook stranice javnosti prenijeti izjavu gradonačelnika Branka Dukića upućenu Ćustiću: "Meni je svejedno jesi li u NK Zadru ti ili Reno Sinovčić."

Od gradonačelnika Branka Dukića zatražili smo očitovanje na objavu iz Nogometnog kluba Zadar.

Vijest o smjeni na Stanovima potvrdio nam je i predsjednik Nadzornog odbora Josip Miočić ističući kako će medijima ubrzo stići priopćenje o "odluci koju nije bilo lako donijeti". Osim Miočića NO čine Damir Kalapač, Krešimir Zorić, Šime Kokić i Damir Knežević. Odluka o smjeni Ćustića donesena je s tri glasa "za" i dva "protiv".

Evo i službenog očitovanja Nadzornog odbora:

- Nadzorni odbor Nogometnog kluba Zadar s.d.d. je na sjednici održanoj 3. srpnja 2019. godine donio odluku o opozivu gospodina Svetka Ćustića s mjesta direktora kluba. Odluka je donesena s ciljem postizanja iskoraka u organizaciji i poslovanju kluba. Nažalost, unatoč opetovanim upozorenjima od strane Nadzornog odbora nije došlo do traženih poboljšanja. U prethodnom razdoblju učinjen je niz propusta i radnji kojima je nanesena šteta klubu, a ogledaju se kroz nepravilnosti u knjiženjima dokumentacije za 2018.g., propustima u postupku ishođenja licence Nogometnog kluba Zadar za II HNL, nepostupanju i neizvršavanju obveza koje nalaže Zakon o sportu.

Također, uvjereni smo da su razlozi zbog kojih je odbijena licenca za II HNL bili savladivi. Ne radi se isključivo o infrastrukturi, već su zabilježeni propusti u kriterijima administracije i stručnog osoblja te propusti u pravnim i financijskim kriterijima, a koji su u slučaju urednog i savjesnog postupanja mogli biti zadovoljeni.

Za novog direktora kluba imenovan je gospodin Damir Knežević, dosadašnji član Nadzornog odbora kluba. Damir Knežević udovoljava svim uvjetima iz Pravilnika o organizaciji rada Nogometnog kluba Zadar s.d.d., diplomirani je ekonomist, s višegodišnjim radnim iskustvom u bankarskom sektoru te s izvrsnim poznavanjem stranog jezika. Isti je imenovan na razdoblje od tri godine te mu je ukazano povjerenje da Nogometni klub Zadar konsolidira prije svega u upravljačkom i financijskom smislu.