Nakon poništenog natječaja za koncesiju na parkiralište za koju su interes pokazali Emona iz Preka i Maxplastika iz Zadra, u Lučkoj upravi Zadar danas su otvorene tri ponude na ponovljenom natječaju.

Ivica Surać, vlasnik Saraga sa svojom tvrtkom pojačao je ponudu Max plastike za koncesiju na parkiralište u luci Gaženica.
Gino Pastorčić iz Malinske na Krku, osnivač je tvrtke Forum ugostiteljstvo također se javila na drugi natječaj Lučke uprava Zadar. Oni su među ostalim registrirani za organiziranje parkirališta i garažnih objekata te naplata parkirnih mjesta. Tu djelatnost do objave ponovljenog natječaja nije imao Max plastika u kojoj je suvlasnik Ivica Surać. On je u medijima izjavio kako će ponuditi iznos koji se ne odbiva. I ponudio je 215 tisuća kuna stalne godišnje naknade što je skoro dvostruko više nego na prvom natječaju. Emona, u vlasništvu obitelji Nižić, nakon toga je dala ponudu na 210 tisuća kuna, isti iznos kao i na prvom natječaju, što upućuje na jasan zaključak. Tvrtka s Krka ponudila je 205 tisuća kuna.

Nakon što se pregleda valjanost ponuda, nema sumnje da će presuditi visina iznosa pri odabiru Lučke uprave koju mora potvrditi Upravno vijeće na čelu s Božidarom Longinom.