Radovi na zadarskim cestama i visina plaće bili su okidači za oštru raspravu između vijećnice SDP-a Irene Dragić i gradonačelnika Branka Dukića. Sve je započelo prozivkama oporbene vijećnice zbog visine plaće gradonačelnika, a završilo na, vjerovali ili ne, travi i to u više oblika.

- Invalid ste Domovinskog rata, no kao što vidimo invalid niste, a svaki mjesec primate invalidninu na svoju veliku i nezasluženu plaću, istaknula je Dragić.

SDP-ova vijećnica smatra kako je gradonačelniku mjesto u Općoj bolnici Zadar, odnosno na Odjelu ginekologije gdje je dugo bio voditelj.

- Kao gradonačelniku prvi poriv Vam je bio da gradite. Upozoravali smo na previše istovremeno otvorenih gradilišta i blokadu prometa, a vi ste samozadovoljno govorili "gradit će se dok god je gradonačelnika Dukića". Građani su trpjeli i šutjeli vjerujući da će biti bolje, no sada kad su se pojedine dionice otvorile, vidimo da je to puno gore od onoga što smo imali. Nažalost, umjesto Vas brigu o građanima i pacijentima u Ulici Nikole Šubića Zrinskog preuzeo je ravnatelj Opće bolnice Zadar dr. Željko Čulina, koristeći svoje dragocjeno vrijeme upućujući dopise i apelirajući na Hrvatske ceste. Gdje ste cijelo to vrijeme bili Vi, vizionar i graditelj? Molim Vas nemojte više ništa raditi, u interesu Zadranki i Zadrana vratite se na Ginekologiju, poručila je Dragić.

Dukić ne vidi problem u primanju 114 kuna invalidnine kao niti u visini svoje plaće.

- Gradonačelnikova plaća je takva kakva je. Niti sam je ja birao niti tražio. Kad možda budete gradonačelnica jednog dana, Vi se odreknite plaće poput svih socijaldemokrata. Što se tiče invalidnine, Vi upadate u i prava koja su određena. Vi bi nama i život ukinuli da možete! Nikad niste znali raditi niti graditi, ali znali ste zapovijedati. Što se tiče bolnice, ja i dalje dva puta mjesečno radim u bolnici i dostupan sam svim pacijenticama. A da će se nastaviti graditi, hoće. Potpisali smo ugovor vrijedan 567 milijuna kojim će se obaviti sva kanalizacijska infrastruktura u gradu Zadru. Kroz sljedeće četiri godine će se graditi, bio ja gradonačelnik ili ne. Mi znamo graditi i raditi i radit ćemo, a vi kad dođete, sjednite malo na travicu, zapalite jedan mali joint i lagano dišite, rekao je Dukić i iznenadio prisutne.