ZADAR- Sportski centar Višnjik objavio je natječaj za 20-godišnji zakup zgrade bivše menze u kojoj bi potencijalni strateški partner uložio 7.5 milijuna kuna u javni prostor u sklopu kojeg bi dobio ugostiteljski objekt. Zakup će dobiti onaj tko ponudi veću cijenu od 5400 eura mjesečnog najma i naravno nađe svoj interes u toj neobičnoj zamisli uprave SC Višnjik.

Direktor SC Višnjik Denis Karlović kaže kako se ne radi o modelu javno-privatnog partnerstva. On je već obznanio kako bi želio da tamo bude muzej košarke, prostorije za navijače, uredi sportskih zajednica pa i samog SC Višnjik te KK Zadar.

- Nakon što smo napravili dječji park u kojeg posjećuje jako puno građana, želimo i tu posljednju zgradu, koja je ruglo, pretvoriti u reprezentativni objekt u odnosu na cjelokupan sportsko-rekreativni kompleks. Procjenu ulaganja napravio je ovlašteni inženjer Vice Tadić, doznali smo od Karlovića. Za uređenje tog objekta postoji idejno rješenje, dok bi se projektiranje odvijalo u režiji budućeg zakupca, ali pod strogom kontrolom SC Višnjik.

Prema uvjetima natječaja postojeća zgrada bi se dogradila na prvom katu od 469 četvornih metara do visokog rohbau. Tu bi bili prostori o kojima je govorio Karlović pa bi svatko opremio svoje. Rok za dovršetak građevinskih radova nakon ishođenja dozvole je 15 mjeseci. Natječaj je otvoren mjesec dana - do 10. srpnja.