U današnjoj emisiji „Stvoreni za Nebo" slušali smo pater Zvjezdana Linića o „Duhu Dobrote".

Bog je istinski Dobar, dobar u punom smislu riječi. Bog se u svojoj dobroti daje bez očekivanja uzdarja. Isusa jednako tako s pravom nazivaju „Dobri Učitelj" jer za svakoga uvijek ima dobru riječ. Njegov je pogled uvijek bio pun dobrote, uvijek je činio dobro. I desni razbojnik na križu posvjedočit će da ovaj nije ništa loše učinio te da je bio dosljedno dobar. Za svakoga je imao srca i ljubavi, što su i osjećali bolesnici, majke s djecom, ljudi u duševnim i tjelesnim potrebama. Mi se trudimo biti dobri, ali to većinom nismo. Isus kaže da se nama kad-kad dogodi dobrota, ali nismo punina dobrote. Povremeno imamo geste dobrote, ali ipak češće zatajimo.

Isus nam je obećao Duha Svetoga, On je nositelj svih dara, On nas želi ispuniti dobrotom. Duh Sveti može učiniti da i mi primimo u tajni naše naravi Pečat Dobrote. Tada to postaje božanski dar. To neće biti proračunata gesta pomoći i pažnje što je upravljamo našim bližnjima, nego izraz nove snage i ljubavi koja u nama boravi. Kad Duh Sveti zahvati u ljudsko srce čovjek je spreman učiniti daleko više dobra. Samo s Njime i u Njemu, i nama će sve više uspijevati biti dobri prema drugima. Često pogrešno mislimo da ćemo dobrotom škoditi vlastitim interesima, no Isus dokazuje: samo se dobrotom gradi novi svijet, samo po dobrim djelima ostvarujemo Božje planove s nama. Treba nam Duh Sveti kako bi se usudili biti dobri bez straha za sebe jer, u vječnost će nas otpratiti samo ono dobro što smo ga učinili drugima.

U ovom istom Duhu, pozivamo vas na primanja i obećanja Frame „Sveti Ivan" u Crkvu „Rođenja sv. Ivana Krstitelja" s početkom u 19h sati. Za one koji ne znaju, Frama je kratica za zajednicu, tj. bratstvo mladih koje se naziva Franjevačka mladež. To su mladi okupljeni oko Isusa Krista i Božje riječi te djeluju, potaknuti snagom Duha Svetoga, po uzoru na svetog Franju Asiškog. Odatle i naziv "franjevačka", ali i zato što Frama djeluje u sklopu velike franjevačke obitelji. Pojam "mladež" obuhvaća mlade ljude u razdoblju od 15. do 30. godine života koji su odlučili dublje zaviriti u svoj život, tražiti smisao svojega postojanja i usmjeriti svoj način života prema pravim vrijednostima, prepuštajući kormilo Bogu uz pomoć franjevačke obitelji. Stoga, podržimo mlade srednjoškolce i studente na njihovom duhovnom putu. Mir i dobro!