Akrobatska grupa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva „Krila Oluje" i akrobatska grupa Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske RAF (Royal Air Force) "Red Arrows" izveli su u petak, 31 svibnja, pozdravni prelet iznad zadarskog kanala u sklopu drugog ovogodišnjeg posjeta "Red Arrowsa" „Krilima Oluje".

Jedinstvenu formaciju od ukupno 16 aviona (6 hrvatskih Pilatusa PC-9M i 10 britanskih aviona BAE HAWK T-1) predvodio je vođa „Krila Oluje" satnik Darko Belančić.

Tom prigodom, satnik Belančić kazao je kako su „Krila Oluje" dočekali jednu od najpoznatijih svjetskih akrobatskih grupa iznad Biograda na moru, gdje su i formirali zajedničku formaciju i izvršili prelet do baze u Zemuniku. 

- Naše drage kolege i prijatelje ovoga puta dočekali smo i pozdravili u zraku iznad hrvatske obale. Uživali smo u preletu i impresivnoj slici zajedničkog preleta punog sastava hrvatske i britanske akrobatske grupe na nebu od Biograda na moru pa sve do Zadra, a ovakav prelet po prvi puta je organiziran u Hrvatskoj. Za sve nas ovo je bilo jedno novo iskustvo, a primili smo i zahvalu cijelog tima „Red Arrowsa" koji su bili oduševljeni dočekom i zajedničkim letom, iznio je satnik Belančić.