Zadranima se danas kao kandidat HDZ-a za Europski parlament predstavio saborski zastupnik i doktor pravnih znanosti Tomislav Sokol.

- U Europskom parlamentu pokušat ću promicati demokršćanske vrijednosti na kojima se temelji HDZ, ali i Europska unija. U kampanji ističem pitanje sigurnosti, zalaganje za strogu zaštitu naših granica od ilegalnih migracija, te ulazak u Schengen. S obzirom da dolazim iz obrazovnog sektora, među prioritetima su mi mladi i obrazovanje - jačanje programa Erasmus, još više sredstava za Fond za zapošljavanje mladih... Mladima treba omogućiti sve uvjete za osnivanje obitelji i ostanak u Hrvatskoj, istaknuo je Sokol.

HDZ-ov kandidat zalaže se i za uvođenje eura koje će, prema njemu, Hrvatskoj donijeti brojne benefite.

- Hrvatska je već dosta integrirana u euro sustav, primjerice 2/3 štednje građana je u eurima. Ovo je logički nastavak te priče, a ova je Vlada napravila iskorak za ispunjenje fiskalnih uvjeta za uvođenje eura, poručio je Sokol koji dosadašnji rad HDZ-ovih zastupnika u EU parlamentu ocjenjuje kvalitetnim.

Kampanja uoči nedjeljnih izbora okupila je jutros na Narodnom trgu sve istaknute lokalne HDZ-ovce koji Sokola vide kao idealnu osobu za predstavljanje zadarskih interesa u Bruxellesu.

- Jako mi je drago da sam u Zadru. Zadarska županija je primjer kako se sredstvima iz EU fondova može napraviti veliki razvojni iskorak i mislim da se mnoge druge županije mogu ugledati na Zadarsku županiju. Još tu ima strateških projekata - pojačanje željezničkog prometa kako bi Zadar postao prometni hub, proširenje piste Zračne luke Zadar kako bi najveći zrakoplovi mogli sletjeti, izgradnja mosta za Pašman važnog za opstanak otoka, te ulaganje u zadarsko sveučilište, što mi je izuzetno drago jer dolazim iz tog sustava i dobro surađujem s rektoricom Dijanom Vican. Tu je i veliki projekt Vrata Zadra koji bi trebao promijeniti samu vizuru Zadra. Svi ovi projekti su od velikog značaja ne samo za Zadar, već i za Hrvatsku u cjelini. Drago mi je da se Zadar razvija u prometno, gospodarsko i turističko sjedište, poručio je 36-godišnjak s diplomom doktorskog studija na Katoličkom sveučilištu u Leuvenu.

HDZ-ov kandidat je s Narodnog trga uputio poruku građanima koji slabo izlaze na izbore.

- Izbori za Europski parlament od izuzetnog su značaja za svakog građana, što se vidi po projektima na nacionalnoj razini, ali i po nizu projekata koji mijenjaju vizuru grada Zadra i Zadarske županije. Bitno je izabrati kvalitetne ljude, koji poznaju sustav i znaju se izboriti za nacionalne interese. Posebno je bitan sedmogodišnji financijski okvir u kojem Zadar treba naći mjesto, za što ću se svakako zalagati, naglasio je Tomislav Sokol.