ZADAR- Obala i lučica je označila novo parkiralište a njihovo pauk-vozilo danas je, prema informacijama naših čitatelja, jedan od parkiranih auta, podiglo pa vratilo.  Naravno da nisu to mogli napraviti i s dostavnim vozilima kojima su trakama zagradili pristup. Jesu li vlasnici vozila nadzirani ili kažnjavani za svoju neupućenost?

Naime, odlukom s prošlotjedne sjednice Gradskog vijeća proširuje se zona naplate na još 28 parkirnih mjesta na zapadnom dijelu Poluotoka koja su do sada bila besplatna, ali i kažnjiva.

Osobito u Ulici Ivana Brčića gdje su vozači i do sada parkirali na nogostupu. Tamo Obala i lučice pripremaju mini-parking od 12 mjesta koja će se naplaćivati prema cjeniku druge zone. Na Liburnskoj obali će se naplaćivati 16 postojećih parkirnih mjesta do svjetionika. Prostor je to u obuhvatu kojim gospodari Lučka uprava Zadar.

Izmijenjena odluka o režimu naplate, koja uključuje i pravila za mjesečne karte u četvrtak stupa na snagu. Na Obali i lučicama je da je sprovedu u djelo kad to njima odgovara.