Svojedobno je Grad Zadar donio odluku kojom je nakon svake intervencije na nerazvrstanim cestama u roku od tri dana trebalo sve vratiti u prvobitno stanje. Ta se odlluka prvenstveno odnosila na gradska komunalna poduzeća koja je međutim ni danas ne poštuju.

Odvodnja, primjerice nije sanirala dio Ulice Zore Dalmatinske, popločan novim kamenim pločama. Uzorno obnovljena ulica u središtu Grada već duže vremena ima betonsku rupu. Prilikom zahvataradnika Odvodnje na priključku, kamen je smrvljen i pitanje je kakav će se postaviti u konačnoj sanaciji pokrova te ulice koja je u pješačkoj zoni. Pitanje je to za konzervatore koji su u službi zaštite povijesne jezgre.

Jedan prokop također čeka na povratak u prvobitno stanje. Komunalni redari izdali su jučer rješenje Vodovodu koji je odobrio prokop u Mostarskoj ulici krajem prošle godine zbog priključka na vodu kućice koja se ovih dana uređuje na dijelu nogostupa.

Pitanje legalizacije takvog objekta u gradskoj upravi ostalo je bez odgovora. Ali i HEP ga je legalizirao kroz priključak za struju zbog kojeg je također danima kanal preko Mostarske ulice na Stanovima vozačima neugodna prepreka na kolniku.