Bliži se kraju referendumska inicijativa "67 je previše" u cijeloj Hrvatskoj, pa tako i u Zadru. Akcija koja je počela 27. travnja završava sutra, odnosno 11. svibnja u ponoć. U Zadru potpise prikuplja 16 koordinatora. U isto vrijeme akcija je krenula u Biogradu, Pakoštanima, Obrovcu, Gračacu i drugim mjestima Zadarske županije. Cilj akcije je da se dobna granica za mirovinu snizi na 65 godina, da uvjet za prijevremenu mirovinu bude 60 godina, a ne 62, kao i da se izjednače uvjeti odlaska u mirovinu za muškarce i žene.

- U Zadru cijela inicijativa teče izvanredno, a Zadarska županija je pri samom vrhu prema broju stanovnika u organizaciji koja je izrazito kvalitetna. U ovom trenutku u Zadru imamo više od 16 tisuća potpisa, bez okolnih mjesta, tvrtki, ustanova, bolnica, banaka. Ja bih rekao da smo već sad uspjeli, a uvjeren sam i da ćemo i na razini cijele Hrvatske postići cilj i prikupiti dovoljan broj potpisa. Inicijativu potpisuju svi, od 18 do 98 godina. Ovo je svojesvrsni referendum protiv svega onoga što nije dobro u hrvatskom društu: beznađa, nepravde, stanja u društvu i nefukcioniranja sustava, rekao je glavni koordinator Vedran Uranija.

Nakon antireklamne kampanje ministra mirovinskog sustava Marka Pavića građani Zadra, kaže, još u većem broju potpisuju inicijativu:

- Postupak ministra Marka Pavića je apsolutno nemoralan, sramotan, politički nekorektan i društveno neshvatljiv. Pravo je Vlade na informiranje, ali to su mogli napraviti prije izmjene Zakona koji je nastupio 1. siječnja. Ministar Pavić koristi državna sredstva za antikampanju, doveo je ljude u zabludu, a o (ne)moralu takvog nečega ne moramo ni govoriti. To je naš odgovor Ustavnom sudu i predsjedniku Šeparoviću koji smatra da za navedeno nemamo dovoljno dokaza, ističe Uranija.

Sindikalisti su još poručili kako da će broj prikupljenih potpisa dokazati kako se narod ne da prevariti i da imaju pravo odlučivati o svojoj sudbini.