ZADAR- Nikad ranije Grad Zadar nije išao u rebalans Gradskog proračuna koji će već idućeg tjedna biti na sjednici Gradskog vijeća. 

Prvi razlog je natječaj za dogradnju škole na Ploči, a drugi su poštanske usluge, doznajemo od pročelnika za financije Ivana Mijolovića.

 - Već smo jednom poništili natječaj za školu Ploče jer smo dobili ponude veće od procijenjene vrijednosti radova i plana javne nabave. Kako ne bi ponovno poništili natječaj iz istog razloga, došlo je do povećanja stavke za 1.3 milijuna kuna u odnosu na planiran iznos javne nabave. Za poštanske usluge morali smo uvrstiti dodatnih 1.3 milijuna kuna koliko nas je stajalo slanje putem pošte 76 000 novih rješenja o komunalnoj naknadi i vodnom doprinosu, navodi pročelnik za financije. 

To su bile izmjene zakona s krajem prošle godine kojim se gotovo ništa nije promijenilo, ali je Hrvatskoj pošti očito donijelo dodatne ekstra prihode i više posla jer su nova rješenja morala slati sve jedinice lokalne samouprave.

Zbog velikih troškova poštanskih usluga koje nisu bile predviđene postojećim okvirnim sporazumom iz lipnja prošle godina, Grad Zadar je ovih dana objavio novi natječaj za poštanske usluge. 

Na ponovljeni natječaj za školu Ploče također su stigle veće ponude za milijun kuna u odnosu na procijenjenu vrijednost posla od 2.5 milijuna kuna. Ta će se razlika namaknuti od iznosa namijenjenog Inovativnom Zadru, preko kojeg je išla rekonstrukcija Pozdrava suncu, te iz stavke odvodnje otpadnih voda.

Najnižu ponudu na ponovljen natječaj u ožujku dostavio je G.O. Credo-ing iz Zadra na iznos bez PDV-a od 3.321 859 kuna, Krekić Avangard ponudio je 3.374.612 dok je najskuplju dao Kulić -  Invest iz Vinkovaca od 3.7 milijuna kuna.