Dan otvorenih vrata Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA okupio je danas u zgradi Inovativnog Zadra predstavnike jedinica lokalne samouprave i javnih poduzeća.

- Ovo je poziv na veću suradnju i bolje iskorištavanje europskih fondova. Ponosni smo na rezultate svog rada koji se vide po cijeloj županiji - coworking prostori, unaprjeđenje usluga zdravstvene zaštite, energetska učinkovita javna rasvjeta, obnova škola i dječjih vrtića... Prostora za rad ima još, zato smo vas i danas pozvali tu, ne da se pohvalimo s do sada postignutim, nego da vidimo što dalje možemo zajedno učiniti. Naša vrata nisu širom otvorena samo danas, već svaki dan, istaknula je ravnateljica Marina Dujmović Vuković.

Izmjenama zakona korisnici ZADRE NOVE su jedinice lokalne samouprave i javna tijela, dok je uslugu podrške poduzetnicima preuzela INOVAcija. Okupljenima, među kojima su bili i dožupani Šime Vicković i Šime Mršić, predstavljeni su otvoreni javni pozivi te oni u najavi kako bi se na njih pravovremeno pripremili. Široku listu poziva iz različitih sektora, od javne turističke infrastrukture do sredstava iz Europskog socijalnog fonda, približio je Ive Surić, voditelj Odjela za pripremu programa i projekata. On kao i moderatorica Dana otvorenih vrata Marija Dušević jedni su od 40 zaposlenika koje rade na 21 projektu vrijednosti preko 270 milijuna kuna.

- Imamo 15 stalno zaposlenih te 25 na projektima, a njihove plaće se također sufinanciraju iz sredstava Europske unije. Trenutno provodimo 21 projekt, a pripremljeno je još 16 novih projekata, naglasila je ravnateljica Agencija za razvoj Zadarske županije Dujmović Vuković ističući kako je ZADRA NOVA na raspolaganju svima kojima treba pomoć i savjet s ciljem napretka općina, gradova i županije.