Tijekom današnjeg dana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske bit će priveden dvojac s tjeralice koju je raspisala zadarska policija zbog kaznenih djela prijevare, iznuda i protupravno oduzimanje slobodena štetu više osoba sa zadarskog područja.

Riječ je o 29-godišnjaku i 33-godišnjaku iz Karlovca, članovima organizirane kriminalne petorke koja je, s ciljem ostvarivanja znatne imovinske koristi, od ožujka do listopada prošle godine, obilazila gradske kvartove po Zadru i pomno birala žrtve starije životne dobi kako bi ih prevarila. Glavna meta bio im je 72-godišnji Zadranin kojeg su jednom i zatočili, a u obrađenim kaznenim djelima na zadarskom području stekli su nepripadajuću imovinsku korist veću od milijun kuna.

Privedeni su jučer, ubrzo nakon održane konferencije za medije na kojoj su prezentirani rezultati kriminalističke obrade slučaja. Preostaje vidjeti hoće li se dvojac pridružiti ostaloj trojici kolega, 28-godišnjem Karlovčaninom, 41-godišnjaku iz Velike Gorice i 32-godišnjoj Gospićanki, u istražnom zatvoru.