Ispred spomen obilježja Jedinice specijalne policije - Poskoci, policijski službenici su svečanim postrojem odali počast poginulom kolegi Franku Lisici, koji je prije 28 godina svoj mladi život položio u temelje stvaranja hrvatske države.

Pokojni Franko Lisica rođen je 24.09.1968. godine, dok je pripadnik Specijalne jedinice policije postao već 5. kolovoza 1990. godine.
Dana 2. svibnja 1991. godine Franko Lisica, zajedno s grupom kolega iz Specijalne jedinice policije Poskoci, upućen je na brdo Štrkovača, koje dominira nad mjestom Polača sa zadatkom zaposjedanja brda. Dolaskom neposredno pod sam vrh, na specijalce je otvorena neprijateljska rafalna paljba iz vatrenog naoružanja. U otvorenom sukobu ne štedeći vlastiti život, da zaštiti ostale kolege i izvrši zadaću, smrtno je stradao Franko Lisica pogođen vatrenim oružjem iz neposredne blizine.

Misa zadušnica služena je u crkvi Velike Gospe u Bibinjama, a potom su brojna izaslanstva na mjesnom groblju položili vijenac i zapalili svijeće na grobu pokojnog Franka Lisice, kao i načelnik Policijske uprave zadarske Anton Dražina sa suradnicima.
Prisjećanje na lik i djelo hrvatskog viteza, paljenje svijeća, polaganje vijenaca i molitva bile su prigodom da se obitelj, prijatelji i suborci, kao i predstavnici vojske, policije, općine Bibinje... s ponosom prisjete njegove hrabre žrtve za Domovinu.