U ponedjeljak, 29. travnja od 9.30 do 14.00 sati u Parku prirode Vransko jezero bit će održana volonterska akcija u organizaciji Udruge za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce.

U akciji će sudjelovati 24 učenika Obrtno-tehničke škole u Splitu, Srednje škole Ivana Lucića iz Trogira te Centra za pružanje usluga u zajednici Split, skupa s mentorima iz Udruge Sunce Split i Lige za prevenciju ovisnosti te nastavnicima. 

Ciljevi akcije na Vranskom jezeru su uklanjanje invazivnih biljnih vrsta i čišćenje vegetacije te obnova posjetiteljske infrastrukture - drvenih puteljaka, informativnih tabli i druge opreme. Akcija se provodi u sklopu projekta „VOLontIraj za PRIRODU, VOLontIraj za SEBE!"

Nositelj projekta je Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce, a projektni partneri su Liga za prevenciju ovisnosti, Obrtna tehnička škola Split, Srednja škola Ivana Lucića - Trogir, Centar za pružanje usluga u zajednici Split, Javna ustanova „Park prirode Biokovo", Javna ustanova „Nacionalni park Krka", Javna ustanova „Park prirode Vransko jezero" i Javna ustanova „Park prirode Telašćica". Projekt se financira u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali" 2014. - 2020. Europski socijalni fond te sufinanciran od Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ukupni iznos projekta je: 1.211.473,24 kuna.