Počeli su upisi u dječje vrtiće Radost i Sunce za 2019./2020. pedagošku godinu. Upisi traju od 23. travnja do 8. svibnja u vremenu od 8.30 do 12.30 sati, a dokumentaciju je potrebno donijeti u uprave ovih ustanova. Rezultati upisa objavit će se na Oglasnoj ploči i web stranici Vrtića do 24. lipnja 2019. godine.

Pravo upisa imaju djeca s prebivalištem na području Grada Zadra, od navršenih 12 mjeseci života do polaska u osnovnu školu. Pravo na izravan upis u dječje vrtiće imaju djeca u godini dana prije polaska u osnovnu školu, ako su roditelji zaposleni, djeca čiji je roditelj invalid Domovinskog rata sa 70% i više invalidnosti, ako je drugi roditelj u radnom odnosu te djeca u udomiteljskim obiteljima. Maksimalnih 100 bodova dobivaju djeca s lakšić teškoćama u razvoju i djeca u obiteljima s troje i više djece, pod uvjetom da su roditelji zaposleni.

Zbog uvođenja smjenskog rada, radno vrijeme većine vrtića ove je godine od 6.30 do 22 sata. Područni objekt „Ričine" radi od 7,30 do 12,30 sati, a područni objekti „Galeb" i „Jadran" od 06,30 do 19 sati.

Roditelji osim popunjene prijave trebaju donijeti presliku rodnog lista i domovnice djeteta, potvrdu o prebivalištu djeteta, presliku svoje osobne iskaznice, potvrdu o radnom odnosu , liječničko uvjerenje itd. Popis obvezne dokumentacije te obrazac za prijavu dostupni su na internetskim stranicama obaju vrtića.

Predškolska djeca koja nisu dobila vrtić obvezni su za pohađanje predškole, za kojku je isto potrebno popuniti prijavu.