Policijski službenici Prve policijske postaje Zadar proveli kriminalističko istraživanje nad dvije osobe koje se sumnjiče za kaznena djela teška tjelesna ozljeda i oštećenje tuđe stvari.

U srijedu, 17. travnja oko 20,30 sati na Viru došlo je do verbalnog i fizičkog sukoba dvojice susjeda u dobi od 49 i 69 godina, pri čemu je 69-godišnjak zadobio teške tjelesne ozljede u vidu prijeloma šake. U sukob su se tada umiješale tri muške osobe u dobi od 34, 24 i 41 godinu. 

Pod utjecajem alkohola od 1,8 promila 41-godišnjak, koji je isti dan izazvao incident u kafiću, vozilom je udario i lakše ozlijedio 24-godišnjaka. Uzeo je potom palicu i udario 34-godišnjaka te i njega lakše ozlijedio nakon čega je oštetio i njegovo vozilo, a potom se udaljio s mjesta događaja.

Od strane policijskih službenika 41-godišnjak i 49-godišnjak dovedeni su u službene prostorije policije, te je nad njima provedeno kriminalističko istraživanje.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem 41-godišnjak je jučer uz kaznenu prijavu zbog dva kaznena djela: teška tjelesna ozljeda u pokušaju i kaznenog djela oštećenje tuđe stvari predan pritvorskom nadzorniku PU zadarske. Protiv 49-godišnjaka, kojem je izmjereno 0,79 promila alkohola u krvi, podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda.