Hrvatska vlada imenovala je Zadranina doc. dr. sc. Zdravka Baraća pomoćnikom ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića. Barać je pomoćnik ministra poljoprivrede bio i u 2016. godini, najprije u vladi Tihomira Oreškovića, a potom i kratko u vladi Andreja Plenkovića. Plenković je premijer postao 19. listopada, a Barać je u prosincu razriješen na osobni zahtjev te je prešao na mjesto ravnatelja Hrvatske poljoprivredne agencije.

Barać je ravnatelj iste agencije bio od 2009. do 2014. godine, a kao tadašnji član HSS-a bio je u dobrim odnosima s predsjednikom stranke Brankom Hrgom. Prozivali su ga zbog nepravilnosti u poslovanju agencije koje je pronašla Državna revizija, no nije utvrđeno da je on odgovoran za njih. Pri ponovnom dolasku u HPA izjavio je kako će svoj rad usmjeriti na podizanje konkurentnosti i profitabilnosti stočarske proizvodnje. "Dugogodišnje iskustvo i poznavanje specifičnosti domaćeg stočarstva, Zdravko Barać će usmjeriti na daljnji razvoj stočarske proizvodnje, te poboljšanje pozicije domaćih stočara", navela je tada HPA.

Barać je rođen u Zadru 1968. godine, a doktorirao je na temu kemijskog sastava mlijeka paških ovaca. Bio je i voditelj Odjela za stočarstvo pri Savjetodavnoj službi, a pet godina je proveo i na mjestu voditelja dalmatinskih poljoprivrednih podružnica pri Hrvatskom stočarskom selekcijskom centru.

Na istoj sjednici imenovan je još jedan pomoćnik ministra poljoprivrede, Zdravko Tušek, dok je razriješen Damir Tuđan.