Policijski službenici i prošlog su vikenda proveli akciju Vikend, u kojoj su kontrolirali 311 vozila i vozača, a poduzeli su 151 represivnu mjeru. Alkotestirano je 93 vozača od kojih je troje bilo pod utjecajem alkohola, 74 su prekoračila propisano ograničenje brzine, dvoje je bilo bez tehničkog i registracije a jedan vozač bez položenog vozačkog ispita. Iz prometa je isključeno pet vozača.

U nedjelju u 1,30 sati u Murvici Donjoj je 46-godišnji vozač zatečen kako upravlja vozilom Audi zadarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,22 g/kg, što je bila najveća koncentracija alkohola tijekom vikenda. Protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Rekord iz vikenda oboren je već sinoć - policija je oko 23 sata u Ulici Petra Svačića u Zadru zatekla 36-godišnjaka kako upravlja Opelom u vrijeme kad mu je izrečena zabrana upravljanja vozilom, te pod utjecajem alkohola 1,23 g/kg. Vozač je priveden u prostorije policije, te će uz optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti cestovnog prometa biti privedeni na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.