Kapitalni projekt izgradnje dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar nikako da doživi svoj početak. Nova odluka Uprave bolnice o izboru slovenske Solide donijela je novu žalbu Lavčevića.

Podsjetimo, na odluku donesenu još u prosincu, Lavčević se žalio Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave, što je rezultiralo pronalaskom osobito bitne povrede postupka javne nabave. Opća bolnica tada nije pribavila dokaz o nepostojanju osnova za isključenje temeljem nepodmirenih obveza plaćanja dospjelih poreznih obveza i obveza za mirovinsko i zdravstveno osiguranje. Odluka je poništena, a zadarska bolnica morala je Lavčeviću nadoknaditi visoke troškove žalbenog postupka u iznosu od 70.781,25 kuna.

Nakon ispravljanja propusta, ponuda Solide od 37,6 milijuna kuna (bez PDV-a), ponovno je početkom ožujka ocijenjena ekonomski najpovoljnijom među pet pristiglih ponuda na drugom natječaju. Što je sada sporno Lavčeviću, koji za posao traži gotovo dva milijuna kuna više, bit će poznato nakon odluke Državne komisije. Za gradilište su se još natjecali Krekić Avangard (41,8 mil kn), koji je isključen zbog neispunjavanja uvjeta tehničke sposobnosti, Ing-grad (42 mil kuna) te Radnik s ponudom gotovo 20 milijuna kuna višom od procjene koja je iznosila 32,2 milijuna kuna.

Za rušenje postojeće zgrade i izgradnja Odjela za pulmologiju, onkologiju, infektologiju i dermatologiju, te adaptaciju dnevne bolnice Službe za kirurgiju, Opća bolnica Zadar dobila je u veljači 2017. godine bespovratnih 50 milijuna kuna kojih treba potrošiti u 44 mjeseci.  S obzirom da predviđeno trajanje radova iznosi 16 mjeseci, rokovi se opasno bliže, dok se čeka odluka Državne komisije na žalbu zaprimljenu 14. ožujka.