ZADAR- U subotu je posljednji dan rada fotokopirnice Pharos koja nakon 22 godina napušta Kalelargu.

- Nije šala. Od 1. travnja selimo u prostor u Kaljskoj ulici 2b, gdje već 10 godina imamo radionicu, kazala nam je vlasnica Dubravka Visković koja je kaže, dugo prelama tu odluku u sebi. Nažalost, poslovanje u Gradu je postalo pusto čekanje u poslijepodnevnim satima zbog čega je Pharos prvi put prošle zime zatvarao nakon 17 sati.

Pharos je počeo s radom 1997. godine u ostakljenom malom prostoru, gdje su godinama svoj obrt razvijali s novim tehnologijama i novim uslugama. Prostor Pharosa naslonjen uz kazalište postao je dio kolektivne memorije Grada. Nova namjena sigurno više neće biti namijen građanima već turistima. Radi se o srcu Kalelarge koje sve slabije kuca zadarskim ritmom.

Evo što je na stranici Pharosa napisano za oproštaj s Gradom:

Kako smo rasli mi, tako su rasli i formati koje radimo. Uz stalnu nadogradnju tehnologije i ulaganja u nove, suvremenije strojeve koji su sve veći i veći, malo nam je postalo tijesno u gradu te smo oformili i skladište u Kaljskoj ulici gdje se može pristupiti autom.

Kako tržišna konkurenacija stalno jača tako i mi rastemo. Obzirom na našu konstantnu kvalitetu i ponudu, prisutnost od 20 godina napornog rada, mukotrpnih kredita, besanih noći i prepirki sa serviserima, donijelo nam je opravdani opstanak koji nas svrstava među najbolje.

Da nije Vas, ne bi bilo ni nas.