ZADAR- Zadarski televizijski novinar Šime Vičević otišao je s Nove TV nakon osam godina.

Matična kuća s njim se sinoć oprostila uz žaljenje što su izgubili zaštitno lice Dalmacije. Njegov posljednji prilog i javljanje uživo bio je najveći ekološki problem Crnog brda.

Šime Vičević zanat televizijskog novinara počeo je peći na VOX televiziji s koje je prešao na tada novu nacionalnu televiziju gdje je razvio svoj talent i vrijednim radom postao novinar sa statusom, iako ima tek 33 godina. Za svoj je rad 2017. godine dobio i priznanje "Nasmiješeno sunce".

Šimu je iscrpio televizijski posao i pokrivanje tako velikog područja na kojem je uvijek morao biti u pravo vrijeme i na pravom mjestu. Donio je odluku o napuštanju Nove TV nakon koje je osobno osjetio olakšanje. Nemam jokera u rukavu, kazao nam je nedavno Šime. Što god će dalje u životu raditi, Šime želi manje stresan posao koji neće provesti vozeći se s jednog na drugo mjesto događaja u tri županije.

Nije da ga na Novoj TV nisu željeli zadržati, ali Šime je odlučio. Nova TV tražila je proteklih dana dopisnicu ili dopisnika i sad Šime Vičević može svojim novim putem. Iza njega je ostalo jako puno zanimljivih priloga koje je odradio s osmijehom čak i u ozbiljnim situacijama kao što je let s Ivicom Todorićem.

Danas se službeno oprostio i sam Šime te napisao:

Uz dvije godine provedene na lokalnoj televiziji, iza mene je ukupno 10 televizijskih godina. Apsolutno sam ponosan na svaki pedalj svojeg profesionalnog puta. Imenom i prezimenom stojim iza svakog priloga, svakog javljanja, svakog projekta i svake nagrade. Televizija je moja daleko najveća ljubav, no ovom trenutku još nisam donio odluku hoću li se njome nastaviti baviti. Zato koristim priliku da Vam, kao kolegama, zahvalim na svemu što smo zajedno prošli. Mnogi od Vas stariji ste od mene i svi ste mi, na neki način, bili mentori. Vrteći film kroz sve ove godine, ne mogu se sjetiti niti jednog problema i niti jedne naše međusobne razmirice. Iznimno sam ponosan na tu činjenicu i na sjajnu suradnju bez obzira na to što smo jedni drugima konkurencija.

Redakcija portala 057info dragom kolegi želi svu sreću na daljnjem profesionalnom putu koji će, vjerujemo, biti uspješan kao i sve što je napravio dosad!