Priče o Sinju kao teškoj utvrdi pale su u prvim minutama utakmice koju su večeras odigrali Alkar i Zadar. Već od prve četvrtine koju je Zadar dobio 8:22 bilo je jasno da Sinjani kvalitetom ne mogu parirati Božiću, Dašiću, Vukoviću, o čemu svjedoči i konačni rezultat 62:103. Jadikovka Ante Nazora kako njegovi igrači nisu niti jednu utakmicu dobili bez većih napora tako je ovog puta utišana.

Nakon početnog vodstva Alkara 4:2 Zadar je krenuo s prvom većom serijom - u sljedećih desetak minuta domaćini su postigli šest, a gosti 27 poena. U prvom dijelu utakmice posebno je motivirano odigrao Luka Božić, po statistici najbolji igrač ABA lige, kojemu je "za zelenim stolom" izmaklo to priznanje, pa je svoj pozitivni bijes iskalio na alkarima.

Kako je Alkar postizao pogodak Zadar bi uzvratio barem s tri, pa je već na poluvremenu prednost bila 23:9. Treća četvrtina bila je jedina koju Zadar nije dobio - nakon malog opuštanja bilo je 18:18, no u posljednjoj je sagrađena prednost od još 15 poena do konačnih +41.

Iako je najbolji učinak imao Domagoj Vuković s 21 poenom, 9 skokova i 5 asistencija (valorizacija 33), treba istaknuti učinak mladog Jure Planinića, koji je u igru ušao tek krajem poluvremena. U manje od 20 minuta, koliko je igrao, Planinić je postigao 17 poena, uz tri skoka i tri asistencije. Veliko je to ohrabrenje za momčad koja još uvijek pati zbog kazne Magarityju, ali i za sljedeću sezonu, kada bi Planinić trebao dobiti pravu priliku.

Nakon ove pobjede Zadar ima pobjedu i utakmicu više od Cibone, te je praktički osigurao jednu od prve dvije pozicije. Prvo mjesto donijelo bi prednost domaćeg terena, ali prema svemu sudeći i Cedevitu u polufinalu, budući da "rezervni vitamini" zaostaju dvije pobjede za Splitom.